Senaste inläggen

Av cecilia - 23 januari 2010 16:59

Josefine passade på och tog några kort idag, på Quilla allena blev det dock!

  

  

  

ANNONS
Av cecilia - 23 januari 2010 10:09

Nu har vi då äntligen hämtat vår nya lilla valp, Berntiers Queen Of the Hill.

Jag och Susanne tog flyget igår till Arlanda, vidare med tåg till Tierp och sedan med hämtade Stefan oss för vidare transport till Skärplinge.

En kort visit för att sedan göra samma resa igen fast i motsatt riktning  .

Quilla skötte sig som en riktig A-valp, sov på både tåg och flyg, skönt tyckte naturligtvis vi. Natten har varit sådär, några timmar sömn har det dock blivit och man får väl vara glad för det lilla, Flisan är inte heller hellycklig, har haft bättre dagar, hon tycker nog att vi är lite  ! Men det ska nog gå bra, dom får väl också ha lite tid att vänja sig med varandra.

Tack snälla Susanne för att du följde med på min resa, och tack Eva och Stefan för att vi fick möjlighet att ta hand om Quilla!

Bilder kommer inom kort!

ANNONS
Av cecilia - 19 januari 2010 21:24

Nu är det tid för er alla Bernljungare att ta fram kalendern för 2010!

Den 5 juni arrangerar Åhus Brukshundklubb inofficell utställning för alla raser, från 4 månader till veteranklass. Det hade varit skoj om ni tog er i kragen, dammade av hunden och körde hit! Tänk så många Berner vi kan ställa upp med, det kan bli riktigt skoj  . Ska undersöka om vi om möjligt kunde träffas efter för lite grillning och samkväm, en förenklad Elvira Cup... Priserna ska ju hur som delas ut även detta år!

Det som möjligt ställer till det är att jag sitter i bestyrelsen för utställningen och har ett visst ansvar för att det ska fungera även när alla åkt hem, men det löser sig nog!

Mer info om utsällningen kommer i Hundsport och i Brukshunden, naturligtvis kommer även samma information att finnas här på min sida, för er som inte får tidningarna. Skicka mig gärna ett mail om du tänkt komma då kan jag se hur stort intresse det finns för Elvira Cup på samma gång.

Av cecilia - 18 januari 2010 22:41

Har sagt det förrut och säger det igen...

Men nu finns i alla fall en fin Indexsida, jag är så jäkla nöjd    .

Johanna som har hjälpt mig är ett riktigt .

Ska nu bara försöka hitta alla uppgifter från Webbhotellet så den kan placeras på bernljungens.se, jösses var har man dom då?

Av cecilia - 14 januari 2010 18:55

Då har Aladdinsonen Bellmans röntgenresultat kommit!

Snörpligt är det allt! ED-Ua HD-B/C  . Men man får väl vända på saken och se det som det bästa tänkbara om det nu inte ska vara helt okey.

Nu blir det till att vänta in övriga valpar och det blir tidigast sommar/höst 2010, spännande när den tiden kommer...

Just nu funderar vi lite över sommarens aktiviteter i "hundsvängen", det finns en del att roa sig med vill jag lova! (sommarpension, kan man söka det tro?)


Vårträff med Sennengänget syd

Elvira Cup

Kennelträff Miembros (Lussans uppfödare) -Kvänum

Karlskoga - Sshk

Götebort - Sshk

Träningsläger i Moheda

Ängelholm - Sshk

Plus lite mer smått o gott, kanske ska ge Flisan en sista chans att bli parad? Sommarvalpar ser det ju ut att finnas tid för  .  Klart att egna valpplaner får gå först i ordningen!

Jag citerar...

-Det löser sig, sa han som sket i vasken!

Av cecilia - 13 januari 2010 11:27

Nu på förmiddagen kom Susanne med Fajita och Lussan för att hämta mat till doggsen. Vi passade på att ta en tur i Kronoskogen med alla tre hundarna.

Lite nyfiken på hur Flisan skulle reagera på Lussan då hon fortfarande är i tidigt valpstadium. Det gick strålande !!!

Som vanligt rann snålvattnet men det var under en mycket kort period, bådar gott för det som komma skall. Enligt Flisans hormoner är det valpningstid nu, hon bäddar och stökar, hoppas att dessa heta känslor   är borta inom kort.

Lussan utvecklas väl och bättre temperament är svårt att uppnå, en frimodig dam med andra ord! Vad jag vet och hört så är det ett genomgående drag hos alla Aladdins valpar, härligt!

Lussan är anmäld till valputställningen i Hässleholm, skulle gissa att även någon/några halvsyskon från Gulavillans Kennel är anmälda dit, det gick ju riktigt bra för Aladdins dotter Gulavillans Vera i Malmö (BIM valp), skoj om man får se henne "live" i Hässleholm.

Tack för en trevlig tur Susanne, du kan ju hämta mat ofta så att vi kommer ut på lite mer än "kvartersrundorna"!

Av cecilia - 9 januari 2010 18:03

Inget tycks gå vägen sedan hemkomsten från Egypten .

Det började med att modemet tog pension när vi badade och solade i fjärran land. Flisans mage var fortfarande i obalans när vi kom hem fast hon åt dietmat och fick medicin...

Andra bildagen till jobbet började en lampa lysa på instrumentpanelen och då det var hög tid för service i alla fall bokade jag en tid hastigt på verkstad för att få en ordentlig genomgång på bilen.

Bytte fodersort och genast blev magen perfekt igen, tänk att det vara så enkelt , turen var nog på väg tillbaka igen!

I torsdagskväll roade sig ett gäng killar med att spränga vår brevlåda   . Hobbypolis   som man är så spårade vi dessa killar runt halva Åhus (det hade snöat under kvällen) och ni ska tro de blev paffa när vi dök upp! Lådan blev ersatt och ursäkter utdelades i mängder!

Under tiden vi lekte polis roade sig Flisan på egen hand här hemma...

En halv panna med korvstoganoff och en disktrasa slank ner  , jädrans hund!

Hon hade ju precis bajat de finaste toller man kunde önska...

Distriktsveterinären var på stationen och jag kunde komma om jag ville, hade jag gärna gjort men jag hade som sagt ingen bil. Provade med några matskedar stark senap men det hade ingen vidare effekt,

-hade passat bättre tillsammans med korven sa Flisan och slickade sig nöjd om nosen.

Bilen hämtades i går och inget fel hade hittats, servicen genomförd och räkningen blev behaglig! Flisans mage var i balans igen, jippi!

Tog med man och hund till stan idag, fyndade lite på rean och hämtade massor med hundmat (8 säckar) som väntade i djuraffären då jag inte kunnat hämta dessa i veckan. En sista tur till Intersport sedan skulle vi äntligen komma hem, trodde vi!

Bilen är helt totalt förbaskat HELDÖD! & maken i upplösningstillstånd  .

Bärgare beställdes och efter mycket om och men kom vi alla hem, dock i omgångar.

Bilen står nu på verkstaden igen, blir nog inte en lika behaglig räkning denna gång!

Ja vad ska man säga... vad mer kan nu hända...

Vi som lever får se...


Av cecilia - 5 januari 2010 17:34

är det för många men inte för mig   . Skulle ju varit ledig från det oridinarie jobbet i alla fall och mitt privata knäck kan inte vänta så det får bli att jobba även i morgon.

Har snart varit hemma en vecka i kylan, först idag laddades bildern från kameran över, den här gillar jag (som bild)!

  

Ett förfärlig kvinnosyn och kvinnoliv .

Så till något mindre exotiskt men mer i min stil, ett nytillskott är på väg in i flocken, info kring detta kommer inom en snar framtid  .

För er som har förmånen att vara lediga i morgon, ta vara på dagen, det hade jag gjort!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se