Senaste inläggen

Av cecilia - 14 mars 2010 20:49

Hade tänkt uppdatera med massor av bilder idag...

Skulle ju på valpröj hemma hos Lussan tillsammans med Tassa och Ninni men...

Syster Fajita fick hosta så vi ställde in röjet denna helg! Vill ju gärna inte få hit kennelhosta om det nu är så att det är det som härjar i Tomelilla   . Hade också precis tänkt att uppdatera hemsidan men...

Trodde att jag laddat hem ett gratis FTP progam, tji fick jag, det var en testmånad, så trött jag blir! Måste klart ha det där FTP tjofräset, får ta tag i det senare känner jag!

Q växer på alla håll, tänderna flyger på andra håll. Idag fastnade fyra i pälen på Flisan  . Q är hysteriskt road av att bita Flisan i pälsen, tordde kanske att det skulle avta nu när tänderna fastar och det gör ont när hon härjar runt, men inte slutar lilla Q för det, hon biter och skriker och biter... jag är mållös! Hon är kanske inte byns smartaste brud precis  .

Nåja några bilder blev det i alla fall idag, fick passa mellan snöbyarna, jo tack det kom nya 5 cm av detta underbara vita!

  

Flisan gör allt för att få bort "tuggummit" från pälsen, kan till och med dela på en leksak om det är nödvändigt.

  

Om hon får välja så föredrar hon att ha den för sig själv!

  

Jaha då ligger väl jag här och bara tittar på då, surtant , snart kommer jag och hugger dig i halsskinnet...ANNONS
Av cecilia - 11 mars 2010 08:11

klockan 02.30  , Q satt fast under sängen!

Men gode som hon skrek...

Hon har säkert legat i favoritställningen (helt platt på rygg med magen i vädret och benen i sär) och kasat under med bakdelen i den "springa" på 10 cm som finns mellan golv och sänggavel, vänt sig på sidan och på så vis blivit fast!

Hoppade klart ur sängen som en raket och konsterade att Q satt illa till  .

Det var tur att jag inte var själv hemma för då vet i tusan hur jag skulle löst problemet, sängen väger multum så Zoltan fick samla kraft för att lyfta hela pjäsen några centimeter så att jag kund befria lilla Q från fällan!


Ja det var den nattasömnen det  , aningen svårt att somna om igen, inte Q dock som somnade i samma ställning med dragning till sängens rävsax, själv hade jag bara bekymmer med att se till att hon inte kom för nära...

Ska ut och leta brädor nu, måste hitta någon lösning, tänk om det hänt när man inte varit hemma!?.


ANNONS
Av cecilia - 8 mars 2010 18:10

En liten uppdatering, tyvärr inga foto denna gång då kameran är på egen utfärd och har visst lite svårt att hitta hem igen...

Quilla växer och frodas, har mer än dubblerat sin vikt på de 6 veckor hon varit Skånetös! Sägs ju att vi Skåningar är runda och goa  !

Börjat visa lite av de roliga eller mindre roliga egenskaper som finns i knoppen...


Ingen myspysvalp precis, det tuggas & tuggas så man tröttnar snabbt på mysstunderna, synd om Q men begriper man inte bättre så får det väl vara då!

Hon har snart dammsugit hela trädgården på löv & kvistar, tack o lov så har vi inga tallar med fallande kottar om fallet varit så hade Q varit kraftigt förstoppad sedan länge! Det är väl då märkligt att jag ska få alla "ät" valpar  . Tror i och för sig att detta med Q är något som ligger i släkten, syrran är opererad för bortplockning av sten och plastbitar som fastnat i tarmen! Visst , grattis!!!


Väntar nu bara på att all snö ska försvinna sedan ska jag ligga i som en rem med räffsorna, lär ha och göra hela våren och sommaren med att hålla undan för all "skit", inget gäddhäng i höst här minsann  .


Hade jag vetat kunde hon gott hetat Volta!


Hon är för övrigt som en terrier, ja skratta ni.... hade hon varit en blandras hade det absolut inte funnits någon tvekan om att denna rasgrupp varit inblandad! Nu är hon ju en Berner dock... halvfinne, kan det vara det månne??? Har ju helfinne sedan tidigare och det finns likheter, tror dock att Q är lite vassare...


Så då till det positiva!

Hon sover nu nästan hela nätterna, vaknar vid 05.00 och efter en tur i trädgården så "gnäller" hon efter mat till 06.30 (positivt? nja), mat är livet och det kan inte komma nog fort eller tillräckligt många gånger! När hon väl ätit sover hon gott en stund till, SKÖNT! Idag har jag lämnat hundarna för första gången själva en timme, det gick jättebra, inget demolerat i alla fall!

Följsamheten är strålande... kanske ett lydnadslöfte?, får nog börja träna för jag är smått imponerad av kontakten när det väl gäller.

Men visst är hon charmerande lilla Quilla, en positiv och glad hund, kanske ingen  men vad gör det... skulle inte byta bort henne mot något i världen!

Anmäld till första utställningen om några veckor, ska bli intressant och se hur hon tar denna tillställning!

Nog bloggat om Q för denna gång, sitter på jobb och inser att det finns lite mer att göra innan timmen är slagen!

Återkommer med några foto senare i veckan.


Av cecilia - 28 februari 2010 13:36

Idag har jag då varit i väg på valputställning i Hässleholm! Åkte tillsammans med Susanne & Lussan!

Debut för lilla Lussan och naturligtvis var vi alla tre spända av förväntan...

  

Susanne, du ä la för söt  , vet att du jättegärna vill ha med denna bild!

  

Lussan blev 1:a med HP i klass 4-6 månader, blev sedan slagen av en välväxt tik på 10 månader och slutade som 2:a i Btkl.  
  

Söta Lussan!

  

Fick vid hemkomst till Åhus känna på de milda tagen av Q's tänder   .

  

Stor & Liten...

  

Måste bara erkänna, jag gillar denna hund       .

Ett stort TACK till Susanne för en trevlig fömiddag, och för att du lagt ner så mycket av din tid till att trimma och träna Lussan inför utställning, nu är hon i grunden fin men som nästan alla vet så ger ett gott uppförande och en välskött hund det där lilla extra för ögat, puss på dig!

Av cecilia - 26 februari 2010 17:39

Jaha då var det tid igen! Lilla Q börjar bli stor men inte så stor så att hon fick följa med till Hässleholm på söndag   , Q's tid kommer så småningom i alla fall!

Däremot så ska Lussan dit och även Gulavillans Vera som även hon är en Aladdin valp, ska bli enormt spännande med Lussan och jätteroligt att få se Vera som jag inte träffat sedan hon rulltade omkring i valphagen! Mer om detta kommer klart på söndag!

Då till denna hysteri med veckokort, ser att Eva på Berntiers kennel har tagit kort på brossan Quickstep och bilden är så bra, tror då klart att jag också ska få till ett fint kort inomhus, men ack... Det blir bara så mörkt, nu är hon ju mörk, kanske ni tänker... så rätt så rätt!

Det blev i alla fall att gå ut och fotona är sig lika, dom är dock NYA för dagen, tro inte annat  .

  

  

  

   

   

Håll i hatten... nu kommer den...

   

Lyckas att fånga en tungbild även denna gång  . 

Av cecilia - 21 februari 2010 16:56

  

Tiden går... och Quilla har fyllt 12 veckor!
Inte så roliga bilder, samma plats och precis lika mycket snö som på övriga foto av lilla Q. Ett riktigt monster fortsätter hon att vara   . Vi är nog så där lite lagom halvtrötta på bitandet alla i familjen utom Q då så klart som tar i för kung och fosterland!

Här kommer två bilder till:

  

Den bäst sidobild vi fick till... ser lite tjock ut faktiskt...  det är hon inte!

  

Svårt att få det bra, ojämn mark om man säger så! Först har vi några dagar med mängder av snö och på det några plusgrader, nu har det fryst till igen och snön är hård och spårig.

Till något helt annat, ett hetare ämne!

Nästa vintersemester är nu bokad, den innehåller ingen kyla eller snö bara värme, bad och strålande solsken!

Kombinationsresa Koh Tao och Kata Beach, vi längtar redan, brukar inte längta efter julen men nu får jag nog erkänna, det ska bli trevligt  .

Av cecilia - 13 februari 2010 15:01

Idag var kameran framme en stund och några bilder fick det bli i alla fall!

Lilla Q växer så det knakar, men det är på gott och ont. Det är skönt när dom blir lite större man tycker att dom klarar lite mer, som altantrappan mm. Ont för att den riktiga valptiden är dessa valpar så förbaskat socker söta, man kan liksom inte sluta att titta, måste vara det som kallas ögongodis!

Försöker har henne lös på de små rundor vi går, går jättebra tills vi möter någon då knatar hon med fel person... Undrar jag om hon inte trivs på Åvägen   . Jo det är klart att hon gör!

Bilderna då!

  

Som synes har vi då äntligen fått lite mer snö, det är så att man mår  .

Hundarna gillar det dock!

  

  

  

    , mattes sötnos!

Nu väntas det Blåbärspaj och vaniljsås, gott för midjan  , kan ju få bli morgondagens problem!

Av cecilia - 12 februari 2010 11:52

I dag är lilla Q 11 veckor men det blir inget foto, hon är sig ganska lik sedan i förrgår  !

Veckan som gått har varit god, dock har Q's mage krånglat en aning så just nu har vi fullt upp med småportioner som ska intas i princip hela tiden.

Natten som gick var i särklass den bästa sedan Q flyttade hit, vaknade först klockan 06.00, så otrligt skönt med en natt utan botanisering i trädgården.


Flians kommande kavaljer är också bokad, en parningserfaren och duktig ägare och en parningserfaren hane som är välmeriterad och passar Flisan som handen i handsken, det blir till att åka en bit men det är nu det gäller om det ska bli en "Flisankull" eller ej, sista chansen för henne med andra ord och då vill jag att förutsättningarna ska vara optimala, mer info om detta kommer inom kort, hoppas på parning i april/maj.

Viss tvekan att para hund råder dock när man tittar på Sshk's valpsida, tror aldrig att den varit så lång... Blir det valpar på alla dessa kombinationer måtte kvoten av valpköpare vara slut innan utgången av mars månad, hua!

Ha nu en riktigt god fredag, den bästa dagen i veckan, i alla fall om ni frågar mig! 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se